Гърция удължава ограниченията за влизане в страната

Гърция удължава до 11 април ограниченията, наложени заради COVID-19 за влизащите в страната, съобщи АНА-МПА. Удължаването на мерките беше обявено със съобщение до екипажите на международните полети от Службата за гражданско въздухоплаване.

Без тест, но с европейски цифров сертификат, ще влизат в Гърция гражданите на страните-членки на ЕС, на САЩ, Австралия и Канада, както и на още 35 страни, които са се присъединили към системата на ЕС за цифровия сертификат.

Освен с европейски сертификат те ще могат да влизат в Гърция със сертификат за ваксинация с валидност от 9 месеца след завършването на основния ваксинационен цикъл или безсрочно, ако им е поставена бустерна доза. Пътниците могат да представят също сертификат за преболедуване с валидност от 180 дни, отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пристигането или отрицателен бърз тест, направен до 24 часа преди пристигането.

Всички пътници от останалите страни трябва да представят отрицателен тест, независимо от това дали са ваксинирани или не.

Задължението да докажат здравния си статус се отнася и до децата на възраст над 5 години. Всички пътници могат да бъдат подложени на контролен тест.

Носенето на маска е задължително на летищата и по време на полетите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене