Слънчев вторник

  Днес ще е слънчево. Сутринта на места в низините и котловините ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла. До обяд ниската облачност ще намалее, а видимостта ще се подобри. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще са между 3° и 8°, дневните – предимно между 19° и 24°.

 Атмосферното налягане е близко до средното за месеца – ще се повишава.

 Над Черноморието преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. След обяд ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 19°-21°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра около 9°.

 До петък над по-голямата част от страната по-често ще преобладава слънчево време. Ще има и временни увеличения на облачността; слаби превалявания са възможни в четвъртък в Югоизточна България. Сутрин на места в низините и котловините, с по-голяма вероятност в източната половина от страната, ще има условия за ниска облачност или мъгла. В нощните часове и рано сутрин ще бъде тихо, а денем ще духа слаб, в Източна България – до умерен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще са между 5° и 10°, максималните – предимно между 19° и 24°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене