Купуват апаратура за ендокринологичен кабинет в гр. Гоце Делчев

На 31.03.2022 г. МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА – ГОЦЕ ДEЛЧЕВ – ГЪРМЕН – ХАДЖИДИМОВО подписа административен договор за финансиране на проект „Закупуване на оборудване за ендокринологичен кабинет в гр. Гоце Делчев“. Проектът се финансира по Мярка 3-6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от стратегията за Водено от общностите местно развитие на МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово и подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие“ на Мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейският земеделски фонд за развитие на селските райони.

С реализацията на проекта се цели повишаване на качеството на здравните услуги, предоставяни от „Д-р Татяна Металова – амбулатория за индивидуална практика за специализирана медицинска помощ по ендокринология“ ЕООД и повишаване на конкурентоспособността на лечебното заведение чрез придобиване на висок клас медицинска апаратура. По проекта се предвижда закупуване на Ехограф и Рентгенов остеодензитометър, както и разкриване на едно работно място.

Общите допустими разходи по проекта възлизат на 127 008,35 лв., от които одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 95 256,26 лв., при интензитет на помощта 75%.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене