ДАНС има здрава имунна система и работи активно, така че да не допуска никакъв пробив по отношение на шпионски дейности“, заяви държавният глава

ДАНС и Спецпрокуратурата търсят руски шпиони в Контраразузнаването

ДАНС има здрава имунна система и работи активно, така че да не допуска никакъв пробив по отношение на шпионски дейности“, заяви държавният глава.

Малко след 14 ч. в сградата на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), намираща се на столичния булевард „Черни връх“, е започнала специализирана операция срещу агенти на българското контраразузнаване, научи BIG5 от свои източници. В акцията участват и контраразузнавачи, на които им се е наложило да разследват собствените си колеги.
Разследването е по сигнал на ДАНС и с активното участие на Агенцията, която е подала сигнала на Специализирана прокуратура. Службите разследват служители на ДАНС, уличени в шпионаж в полза на руските разузнавателни служби, действащи в България.

Минути след излизането на новината за акцията по темата говори и президентът Румен Радев. „ДАНС има здрава имунна система и работи активно, така че да не допуска никакъв пробив по отношение на шпионски дейности“, заяви държавният глава.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене