Ревизоро култов: Предишният премиер ходеше с джипка и даваше по 50 лв., а сегашният ходи с три джипки и…

Искам да възложа да бъде изработен пакет „Великденска подкрепа“ за най-нуждаещите се наши сънародници, за да могат да посрещнат високите цени заради войната в Украйна, заяви премиерът

Бившия екоминистър Емил Димитров коментира в предаването „Пресечна точка“ по Нова ТВ Великденските надбавки, но и новите цени на газ и топла вода.

„Предишният премиер ходеше с джипка и даваше по 50 лв., за да го обичат. Сегашният ходи с три джипки и пак дава по 50 лева. Винаги, когато правителството не може да вдигне пенсиите, защото вдигането на пенсиите е нещо трайно, дава малки подаръци, за да покаже загриженост.
Хайде сега за Великден по 50 лева да видите колко ви обичаме, а от следващия месец вдигане на газта – ама то такова е международното положение“, така коментира Ревизоро помощите.
„Ние закъсняхме с една година с плана за развитие и утре да го подпишат сигурно парите ще ги получим след още една година. И аз да съм в Европарламента ще си кажа: явно нямате нужда от тия пари да се развивате и нищо не правите, за да си ги вземете. Накрая ще ни отрежат с тия пари за да ги дадат на Украйна.“

Бизнесът тепърва ще разбере колко ще му е тежко. Да се надяваме тази война да не продължи толкова дълго и да се върнем на изходната позиция преди нея.

ЕС ще вземе от тези пари от плана за присъединяваме и ще отиде за Украйна, а ние ще платим на руснаците през газта. Хубаво е пенсионерите да вземат някой лев, но стана уровновиловка – ако си работил 40 години, вземаш с 50 лева повече от този, който не е работил, но ние го наричаме социално.

Тези дето са работили, не го приемат по този начин, но никой не ги пита. За пореден път противопоставяме майките с децата на пенсионерите. Знаем, че не могат, но да не бяха обещавали.“

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене