Костадинов: Ако някой иска да дава бомби за Украйна, да си направи сметка дали може да паднат върху българския кораб

Ако някой иска да дава бомби за Украйна, да си направи сметка дали някои от тези бомби може да паднат върху парламента. Това каза председателят на “Възраждане” Костадин Костадинов от трибуната в народното събрание.

Той коментира положението с българския кораб “Царевна”, който вече повече от месец е блокиран на пристанището в украинския град Мариупол.

“От първия ден на войната в две украински пристанища има блокирани два кораба по вина на украинската страна. Корабът “Царевна” трябваше да отпътува от пристанището на 26 февруари. Сред това всякаква дейност на пристанището е спряна. От 27-ми настъпва пълно блокиране заради миниране от украинска страна. На 1 март лично запознах премиера. Очевидно действия за евакуация не са предприети”, заяви Костадинов, цитиран от standartnews.bg.

Костадинов коментира и началото на консултации от страна на “Демократична България” за изпращането на военно-техническа помощ в Украйна.

“Днес българите на кораба продължават да са заплашени. Военните действия са изключително хаотични. Ние сме косвени жертви. Това нещо към момента създава заплаха за живота за 17 българи. Тук се четат декларации как трябва да се даде оръжие. Не видях загриженост за тези 17 българи, а за малцинството ни – ясно е, че на никого не му пука. Защо не се потърси контакт както с едната, така и с другата страна? Ако някой иска да дава бомби за Украйна, да си направи сметка дали някои от тези бомби може да паднат върху българския кораб”, добави председателят на “Възраждане”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене