Всички украинци имат възможност да подадат заявление за предоставяне на временна закрила в РУ – Гоце Делчев всеки ден

Разселените лица от Украйна имат възможност да подадат своите заявления за предоставяне на временна закрила от 08:30 часа до 17:30 часа всеки делничен ден в разкритите шест пункта на територията на област Благоевград. Един от пунктовете е позициониран на входа на ОДМВР- Благоевград, а другите са съответно в РУ-Разлог, РУ-Банско, РУ-Гоце Делчев, РУ-Сандански и РУ-Петрич.

Необходимите документи, които трябва да бъдат предоставени са:

• Национален документ за самоличност на лицето /паспорт/ или документ, с който е премината границата на Р България;

• За децата – удостоверение за раждане и паспорт.

Днес Министерският съвет реши да удължи до 15 април възможността лицата с чуждо гражданство или без гражданство, напуснали Украйна в резултат на военните действия, които са влезли и останали на територията на Република България, да получават временна закрила и без изричното им волеизявление и регистрация за ползване на временна закрила. Така и хората, които все още не са получили статут, и хотелиерите, които са ги настанили, могат да бъдат спокойни, че ще получат подкрепа от държавата.

Повече информация може да се намери на Единен портал за хора, засегнати от войната, на електронен адрес: https://ukraine.gov.bg/bg/ и тел: 029055555 и +38032246075. /обновена/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене