Невяна Митева в Дупница: Стабилност, добра дума и политика на протегнатата ръка – това е необходимо на България

Стабилност, добра дума и политика на протегнатата ръка – това е необходимо на България. С тези думи се обърна към жители на общините Дупница и Сапарева баня кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева. Посещението на Митева в Дупница започна със среща в Спортната зала. Кметът инж. Методи Чимев й подари шампионска фланелка с номер 15, която недвусмислено показва какъв резултат можем да очакваме от президентските избори.
Във фоайето на Спортната зала Митева и гостите разгледаха изложба с фотографии на известни спортисти от града. Тя бе приятно изненадана и от специално пано с нейни лични снимки от участието ѝ в Олимпийските игри в Сеул през 1988 г. и срещата ѝ с Линдзи Вон.

След посещението в Спортната зала г-жа Митева се срещна с граждани пред предизборната шатра на ГЕРБ – СДС в града. Ивайло Константинов, общински председател на партията, я представи като „човек, успял в живота, който след няколко дни ще успее и в политиката, защото ще бъде избрана за вицепрезидент на Република България“.

„Вие ме правите добър човек“, заяви Невяна Митева, като се обърна към стотиците граждани, дошли да се срещнат с нея. „Нещата, които ни разделят, са много по-малко от нещата, които ни събират. Никой от вас не е против да имаме добро образование, реформирана здравна система и добри условия за спорт, каквито предлага община Дупница. Вярвам, че всички сте притеснени от инфлацията, растящите цени, високите сметки и икономическата криза, която ни застига в зимно време. Ние с проф. Герджиков смятаме, че това може да се промени, ако в държавата се възстанови диалогът. Това е първата ни цел, но резултатът ще се почувства от всеки от нас”, заяви г-жа Митева. Тя сподели, че народът е уморен от избори и има право на стабилност и диалог между политическите партии.

Инж. Чимев изрази своята убеденост, че проф. Герджиков и Невяна Митева са следващите президент и вицепрезидент на България.

Всички кандидати за народни представители от коалиция ГЕРБ – СДС и водачът им Христо Терзийски благодариха на хората за подкрепата през април и юли. Те призоваха за отговорно гласуване и на 14 ноември с номер 15 за президент и вицепрезидент и с номер 32 за парламентарните избори. Те припознаха призива на Невяна бМитева за „протегната ръка“ като национална ценност. Президентската институция трябва да бъде оглавена от хора, които имат в сърцето си доброта и стремеж към обединение.

По-рано през деня Невяна Митева посети и Ресиловския манастир “Успение Богородично”, който е един от малкото останали действащи женски манастири в страната. Тя бе посрещната със сладка питка от кмета на община Сапарева баня Калин Гелев, от местния кандидат Мишел Виячева, от общински съветници и десетки граждани. Вътре в храма, пред иконата на Света Богородица г-жа Невяна Митева се помоли за здравето на всички български жени и майки.

За спомен от посещението си в община Сапарева баня кандидатът за вицепрезидент получи подарък – ръчно изрисувана от местен художник икона. “С пожелание за вяра, любов и надежда. Тя не е просто подарък, а пожелание за промяна към по-добро”, каза кметът Калин Гелев.

По време на посещението си в Дупница и община Сапарева баня Невяна Митева бе придружена от областния координатор на ГЕРБ Даниел Данчев, водача на листата Христо Терзийски, кандидатите за народни представители Даниел Александров, Михаела Крумова, Мишел Виячева, Борислав Миланов, Десислава Александрова и Ели Лукарска-Ангелова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене