Скоро всичко ще си дойде на мястото! Те забравят, че всичко това става пред лицето на Господ, а Неговата справедливост не е човешката справедливост, която човек я мери според егото си!

ЕКСКЛУЗИВНО! Добро знамение от АТОН : Господ скоро ще спре войната!

монах Петър Михайлов

монах Петър Михайлов

Да спре войната между Русия и Украйна! За това се молят свещеници от Зографския манастир на Атонския полуостров. В българската светиня са запознати със случващите се военни действия, но са убедени, че Господ ще въздаде справедливост.
„Скоро всичко ще си дойде на мястото! Те забравят, че всичко това става пред лицето на Господ, а Неговата справедливост не е човешката справедливост, която човек я мери според егото си! Аз имах видение и знам, че съвсем скоро ОТЕЦЪТ ще се намеси и ще спре ужасът на войната. „, споделя пред медийна делегация, на която са присъствали наши партьори от национални медии и главно вестник „България ДНЕС“  монах Петър Михайлов от българския манастир „Свети Великомъченик Георги – Зограф“. „Да, войната е братоубийствена!“, смята свещеникът и добавя: „След това знамевие се моля всеки ден. Яви ми се стар човек на сън и ми го предсказа. Кой за какво се моли, това е много лично и интимно дело. Предполагам, знаете каква е разликата между римокатолици и православни християни. Бих казал също католици, защото „католикос“ значи в превод съборност, която те, католиците, нямат, но са узурпирали думата и са се отказали от символа на вярата!“

Монах Петър пожелава на християните: „Спасителен пост, ако постите“, като уточнява, че не става въпрос само за храната. Великденските пости тази година започнаха на 7 март и продължават до 23 април включително. В манастира начело с 83-годишния игумен схиархимандрит Амвросий Зографски се молят и против другия голям бич на нашето съвремие – пандемията от коронавирус. Монасите на Света гора, починали след заразяване с COVID-19, са над 50. Сред тях е и брат на българския Зографски Манастир – отец Гавриил. Той предаде Богу дух на 25 януари в солунска болница след кратък период на интубиране. Отец Гавриил беше наричан „мама Гавриил“ заради неговия грузински произход (на грузински език „мама“ е „отец, баща“). Отличавал се с доброта, простодушие и нелицемерна вяра. Бил е хлебар на манастира, правел и просфорите.
В края на миналата година правителството одобри средства за довършване на ремонта в източното крило, наречено още „Банско“, на Зографския манастир. То е построено преди 200 години и към момента продължават започнатите през 2019 г. реставрационни дейности. С допълнителните 1,15 млн. евро ще се възстанови автентичният облик на манастира, който през вековете е бил стожер на

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене