Горанов след разпита: Не ми се иска да съдя държавата

Не ми се иска да съдя държавата заради глупостта на някого. Нови въпроси на разпита нямаше. По същия повод съм давал няколко пъти показания, така че мисля, че е изчерпан. Това каза пред журналисти след разпит в прокуратурата бившият финансов министър Владислав Горанов.

Разследването срещу него започна след арестите на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и самият Горанов на 17 март. Тогава те бяха задържани за 24 часа и освободени без повдигнати обвинения.

„Темата на разпита беше свидетелските показания на свидетеля Петков. Той инициира всичко дотук – арестът на лидера на опозицията и всички незаконни действия, свързани с това“, заяви той. По думите му арестите вече са обжалвани.

„Твърденията на Васил Божков са неверни, заяви Горанов на излизанеот прокуратурата. Върнете се 2020 г., когато коментирах в детайли целия казус с неплащането на такси за хазарта“, допълни бившият финансов министър. „Ако някой може спокойно да коментира, това е свидетелят „Петков““, каза още Горанов, визирайки премиера Кирил Петков.

„С мен се е виждал във Министерство на финансите, да обсъждаме различни теми, върнете се 2020 г., когато съм коментирал“, заяви Горанов на въпрос дали се е срещал с Божков.

Той допълни, че ще поиска да му върнат иззетите при обиск вещи. Арестите са обжалвани, другите действия ще ги обсъждаме с адвокатите, каза още Горанов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене