Предложение: В Кресненското дефиле отсечка на АМ „Струма“ да носи името на Боян Петров

Приятели, съмишленици, колеги на Боян Петров се обединиха в обща инициатива за именуване на отсечката на бъдещата магистрала „Струма“ на негово име, „надявайки се тя да премине извън Кресненския пролом. Това е евентуално или дългият тунел, който може да се казва „Тунелът на Боян Петров“, или магистралата, изцяло изнесена от източна страна на дефилето, да се казва „Отсечката на Боян Петров“, поясни Десислава Стоянова от сдружението “За Земята”.

„Аз лично се запознах с Боян именно в Креснеския пролом, при едно от посещенията ми там. Това за него беше и лична кауза. И просто знаем, че това е едно място, което беше изключително важно за Боян. Затова решихме да направим тази инициатива и ние е знаем, че той би застанал зад нея“, каза още Десислава Стоянова и прикани неговите последователи, хората, които го уважават, да подкрепят инициативата. Тя се организира под надслов „Да спасим Кресненския пролом“.

Началото ще бъде дадено на 29 март (вторник) при откриване в София на Дните на предизвикателствата. До 30 април 2022 година всеки ще има възможност да подкрепи специалната подписка и онлай на страницата на коалицията „Да спасим Кресненския пролом“ (https://kresna.org). „Тъй като темата за строителството на АМ “Струма“ е отново на дневен ред, ние се надяваме да бъде намерено консенсусно решение и съгласие, че няма да разглеждаме изобщо алтернатива, която ще преминава през Кресненския пролом. Надяваме се след това да бъдат предприетите съответни стъпки и опазващата Кресненското дефиле отсечка на АМ „Струма“ да се казва Боян Петров“, сподели Десислава Стоянова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене