Зимният сън на мечките отлага отварянето на парка над Белица, билетът за посетители поскъпва

Мечият парк над град Белица, който се намира в местността Андриянов чарк, тази година няма да отвори врати за посетители на 1-ви април. Причината за това е сладкият зимен сън, в който са изпаднали повечето от четириногите обитатели на центъра за реадаптация на танцуващи мечки. Само допреди 2-3 дни, преди да започне затоплянето, все още не се бяха събудили 16 от общо 19 животни. Това означава, че само една от мечките, заспала зимен сън, се е събудила, тъй като най-младите и най-новите обитатели на парка – Рико и Теди,  въобще не заспаха тази зима.

„Все още няма как да кажем точна дата. Защото всичко зависи от животните. Хората от страната и чужбина идват заради тях и няма как да отворим врати, а повечето мечки да спят още зимния си сън. В близките дни ще сме наясно с точната дата на откриването на сезона. Най-вероятно ще има промяна и в цената на пропуските, коята ще е по-висока, защото всичко поскъпва и няма как да осигурим дейността си при старите цени”, казя управителят на мечия парк – Димитър Иванов.

Гостите на центъра се увеличават в последните години. Стотици идват тук през уикендите. Все повече са и чужденците. Заявки за посещение на мечия парк валят от цяла България. Обаждат се хора от Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Велико Търново, София. Центърът за реадаптация на танцуващи мечки от април до края на ни ще е с работно време от 12,00 часа на обяд до 18,00 часа. От началото на юли до края на август ще отваря врати от 10,00 часа, ще работи до 12,00 часа, след това ще има час почивка, като ще отваря отново в 13,00 часа, а ще затваря в 18,00 часа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене