И в неделя ще се радваме на топла и слънчева пролет

Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София 19°, по-ниски ще останат температурите по Черноморието

В неделя времето остава слънчево и топло. След обяд над североизточните райони ще е с временни увеличения на облачността, предимно средна и висока. Ще духа умерен северозападен вятър, който бързо ще отслабне и в Източна България ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София 19°, по-ниски ще останат температурите по Черноморието. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Боряна Маркова в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще се задържи почти без промяна.
Времето за Гоце Делчев ще е слънчево с максимална температура 20 градуса.
В планините също ще бъде слънчево и топло. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 11°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Максималните температури ще са 13°-16°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В понеделник облачността ще се увеличи, вятърът ще е слаб от югозапад.

Във вторник ще има значителна облачност, на отделни места, главно в Южна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад. Температурите ще се повишат с градус-два.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене