Османи: Има сближаване на позициите с България Прочети още на: https://ww

Той обаче уточни, че все още няма общ език

Снимка: БГНЕС
Има известно сближаване на позициите между България и Северна Македония, но не може да се каже, че е намерен общ език за преодоляване на различията между двете страни, заяви  министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи, предаде МИА.

Османи изтъква, че е важно да се намери решение, от което и двете страни да бъдат еднакво доволни, за да продължи процесът на интеграция на страната в ЕС, което според него е изключително важно сега, особено в контекста на новите геополитически събития и конфликта между Русия и Украйна.

Министърът подчерта, че на последната среща с българския премиер Кирил Петков е обсъдил политическия процес, и всички детайли, по които се преговаря.

„На всяка следваща среща има някакъв напредък или някакво сближаване на вижданията, но все още не мога да кажа, че сме намерили общ език за преодоляване на различията. Смятам обаче, че подобни чести срещи дават по-ясна представа и за двете страни как да продължат напред в преговорния процес“, каза Османи, цитиран от БГНЕС.

Красимир Ангелов

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене