Съдът отхвърли искането на Красимир Герчев за спиране изпълнението на решението на ОИК

Административен съд – Благоевград отхвърли искането на Красимир Герчев за спиране изпълнението на решение на ОИК – Разлог, с което са прекратени предсрочно пълномощията му като кмет на община Разлог. Искането за спиране на допуснатото по силата на закона предварително изпълнение на оспореното решение беше направено по образуваното в Административния съд в Благоевград дело за оспорване законосъобразността на Решението на Общинската избирателна комисия. Жалбоподателят поиска спиране изпълнението на решението на ОИК – Разлог до окончателното решаване на спора в съда.

Съдът прие, че няма опасност да настъпят вреди за управлението на Община Разлог за периода на съдебния спор, тъй като с Решение на Общински съвет – Разлог вече има назначен временно изпълняващ длъжността кмет, както и че до окончателното решение на спора в съда, съгласно Закона, не следва да се насрочват частични избори.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд на Република България в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.

Първото заседание по делото е насрочено за 28 март от 10:30 часа в зала №1 на Административен съд – Благоевград, за което страните са призовани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене