В Ямбол бъдещи абитуриенти събраха над 8000 лв. за лечение на дете

Бъдещите абитуриенти от Езиковата гимназия „Васил Карагьозов“ в Ямбол успяха да съберат 8255 лева в организираната от тях кампания в подкрепа на 12-годишната Виктория, която е с диагноза „детска церебрална парализа“, съобщи пред БТА директорът на училището Йордан Милков.

По думите му, сумата е рекордно висока спрямо предходните издания на традиционната благотворителна инициатива на дванайсетокласниците. Повече от 15 години завършващите гимназията ученици организират Коледен ретробал, който тази година обаче се състоя като пролетен, заради действащите през декември по-строги противоепидемични мерки.

Сумата за лечението на 12-годишното момиче е събрана от продажбата на билети и в кутии за дарения по време на бала. В кампанията на учениците са откликнали и редица местни фирми, каза още директорът на Езиковата гимназия в Ямбол.

По време на ретробала учениците се преобразяват като филмови герои, музикални легенди и знакови личности от миналия век.

Организатори са винаги завършващите от 12-и „Б“ клас, но кампаниите обединяват всички класове в училището, а често се превръщат и в общоградски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене