Кметове и губернатори от Югозапада на тържеството за 20-г. на Басейнова дирекция “Западнобеломорски район”

Кметове от Пиринско, зам. министърът по околната среда и водите Мария Ачкова, губернаторите на Благоевградска и Пернишка области, шефове на партньорски дружества и много гости се събраха вчера в зала “22-и септември” в Благоевград за честване на 20-годишнината от създаването на Басейнова дирекция “Западнобеломорски район” – Благоевград. Директорът Владимир Димитров върна времето, като припомни министерската заповед от 17 януари 2002, с която е създадена дирекцията и са назначени петима служители начело с първия шеф Красимира Тагарева, и отбеляза, че в момента в дирекцията работят 48 души.


“Със сигурност има още какво да се желае в работата ни, но категорично ще продължим с опростяване на процедурите, по-голяма прозрачност и повишено внимание към използването на минералните води в региона”, каза Вл. Димитров.
Акцентът в дейността на дирекцията в момента са подземните води, затова и мотото на празника бе “Да направим невидимото видимо”.
Добрата новина от празничния ден е сключване на споразумение за сътрудничество между Басейнова дирекция “Западнобеломорски район” и Природо-математическия факултет на ЮЗУ “Н. Рилски”.
“В рамките на тази договореност ще провеждаме практическо обучение на студенти при нас, ще сформираме съвместни екипи за работа по научноизследователски проекти и по програми на ЕС, и ще намерим форми за повишаване на квалификацията и преквалификацията на наши служители в ПМФ”, каза Вл. Димитров.
Тържествената част завърши с коктейл за участниците в събитието.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене