3-ма от листата на БСП на прокурор заради натиск върху членове на СИК да им събират преференции с фалшификация на изборните протоколи

50607-632x358Преди малко РИК – Благоевград внесе в Районна прокуратура жалба от благоевградчанина Иван Палев срещу трима кандидати за народни представители от Коалиция „БСП – Лява България” заради опита им да манипулират изборния резултат в Пиринско.

Емил Костадинов и заместник-областните управители Димитър Капитанов и Костадин Дурчов ще бъдат разпитвани по обвинението, че са упражнявали натиск върху председатели на секционни избирателни комисии в Благоевград, Петрич, Банско, Белица и село Елешница. Указанията им били при нанасяне на преференциалния вот на избирателите в протоколите на съответната СИК преференциите да се вписват срещу техните имена, независимо за кого са дадени.

Според автора на сигнала тримата кандидат-депутати са искали това от председателите на СИК-овете в благоевградските секции от №5 до №10, от №60 до №65, в с. Бело поле, Изгрев, Логодаш и Рилци, в Петрич са били „обработвани“ комисиите в селата Коларово и Струмешница, Долна Рибница и Ключ, Туфчо Съндакчиев от секциата секцията в ОДЗ на ул.“Цар Симеон“, член на комисията в детската градина в кв.“Цар Самуил“в бл.20 и секцията в ГС на ул.“България“ №60. За община Банско са посочени конкретно имената на Георги Кочуков, Николай Късовски, Сийка Николаева, Костадин Атанасов, Лазар Рошков, Христо Атанасов, Пролетка Даскалова, Радка Късовска, Николай Пъжев, Лъчезар Коев, Миросклав Късовски, Димитър Обецанов, Янка Рускова, Лъчезар Атанасов, Росица Шумарова, Снежана Атанасова и Величка Дундова – представители на различни СИК-ове, „зарибявани“ от К. Дурчов за собствената му кауза да натрупа максимален брой преференции.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене