Така ученикът ще повтаря годината не заради написаната му двойка, а заради анулиране на работата. А иначе от 5-имата явили се ученици двама са издържали изпита. Останалите трима ще повторят класа, съответно двама в 10 и един в 9 клас, като по физика отново ще им преподава Йордан Иванов.

Мълния в Топ Преса! Учител направи постановка на ученик в НХГ – Благоевград за да стане за резил и да не вземе изпит!

Ученик от Националната хуманитарна гимназия в Благоевград е хванат да преписва на поправителен изпит по физика. По тази причина писмената му работа е анулирана и ще повтаря отново 10 клас. Както е известно, учениците с  годишна оценка „Слаб” /2/ по съответния предмет могат да се явяват два пъти на поправителен изпит за дадената учебна година. По изключение министърът разрешава и допълнителна /трета/ поправителна сесия, като от тази възможност могат да се възползват ученици, получили слаби оценки на поправителните сесии на не повече от два учебни предмета, изучавани в задължителните или избираемите учебни часове.

Любопитното в случая е, че гимназистът е хванат да преписва от учителя по физика Йордан Иванов, който иначе няма право да присъства на самия изпит. Той влязъл в стаята, където имало двама квестори, поискал от ученика да му предаде изпитната си работа и му написал двойка за преписване, но „пищовът“ не бил открит, или по-точно не е предаден на учителя.   За коментар потърсихме директора на НХГ Светлана Солачка. Тя разясни, че на третата допълнителна сесия са се явили 5-има ученици от музикалните паралелки /четирима десетокласници и ученичка в 9 клас/. Учителят Иванов отишъл в стаята, за да проведе един вид инструктаж на учениците, като им обясни на какво да наблегнат. В това време видял, че под листовете на въпросния десетокласник се подава „пищов“, и изискал той да предаде работата си. Според ученици обаче учителят имал „зъб“ на ученика и е направил постановката за да го провали. Същото твърди и самия ученик и разказва, че между двамата е  последвал диалог, след което ученикът дал листовете и нищо повече.

„Прегледахме записите от камерите. На тях ясно се вижда как учителят Иванов вади телефона си, за да извика зам. директора Л. Манолова, а в това време ученикът изкарва „пищова“ изпод листовете и го скрива. Именно затова с моя заповед изпитната му работа е анулирана“, коментира Св. Солачка пред медии на които плаща. Запис обаче отказва да предостави. Защо?

Така ученикът ще повтаря годината не заради написаната му двойка, а заради анулиране на работата. А иначе от 5-имата явили се ученици двама са издържали изпита. Останалите трима ще повторят класа, съответно двама в 10 и един в 9 клас, като по физика отново ще им преподава Йордан Иванов.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search