Хандбалистите на „Пирин“ /ГД/ не можаха да надскочат себе си срещу водача

Хандбалният „Пирин“(ГД) загуби гостуването си на лидера „Локомотив“(ГО) с 20:30 /10:18/, но все още удържа лелеяното място в топ 4 благодарение и на двата мача по-малко на най-близкия преследвач „Чардафон“. Неврокопчани са един от двата отбора, успели да нанесат поражение на железничарите от Горна Оряховица през кампанията. Сега обаче хората на Николай Пиргов не можаха да надскочат себе си, което има и известно оправдание с отсъствието на три 3 основни единици – заболелите Николай Атрев и Борислав Партенов, които останаха да се лекуват в Гоце Делчев, и травмата на титулярния страж Велик Танев.

Срещу номинирания от специалистите шампион пиринци стояха равностойно до средата на първата част. След това южняците не намериха противодействие на скоростните контраатаки на домакините и на почивката разликата набъбна на 8 гола, а през втората част още по-ясно се видя на чия страна е превъзходството. Най-резултатният в редиците на зелените Тодор Русков отбеляза 4 попадения.

„Загубихме от много класен съперник, който неслучайно оглавява класирането. Отборът им е граден с години, много от състезателите играят заедно от най-ранна възраст. Ние се опитахме да противостоим възможно най-добре, но не ни се получи. С липсващите със сигурност щяхме да бъдем по-равностойни. Продължаваме борбата до последно. Нашата цел е попадане в четворката в редовния сезон и участие в плейофите за титлата и медалите. Това най-вероятно ще се реши в прекия сблъсък с „Чардафон“ в нашата зала“, заяви треньорът на южняците Николай Пиргов.

„ПИРИН“(ГД): Николов, Г. Георгиев – 1, Мелков – 2, Тодоров – 1, Владков – 3, Русков – 4, Магдалинчев (В. Георгиев, Николов, Копривленски – 4, Божинов – 2, Кузе, Нейчев – 2, Тунтев – 2).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене