Клуб „Бродуей” в АУБ играе вечния мюзикъл „Кабаре“ в България и Сърбия

Тази година Клуб „Бродуей” към Американския университет в Благоевград  навършва 15 години. Създаден е през 2007 г. от група студенти, които са завладени от магията на мюзикъла. Всяка година се пресъздава по един мюзикъл от Бродуей. За да отбележат подобаващо 15-г. юбилей, тази пролет студентите ще представят една от най-значимите продукции – „Кабаре”. Представления ще има не само в България, но и в Сърбия.

Тази година мюзикълът е дело на 35 студенти от 10 различни националности – от България, Виетнам, Америка, Албания, Сърбия, Косово, Бразилия, Белгия, Индия, Палестина и Мароко. Всички студенти от клуба вярват в изкуството и в неговата сила и сега повече от всякога искат да го представят на българската публика.

Представленията ще бъдат на английски със субтитри на български език. Наред с актьорите, танцьорите и певците на сцената ще бъде и оркестър с диригент Ганчо Ганчев.

Представленията можете да гледате:

  • в Благоевград – на 28, 29, 30 и 31 март от 20:00 ч. в зала „Д-р Карл Джераси“;
  • в София – на 1 април от 20:00 ч. и на 2 април от 16:00 и от 20:00 ч. в кино-театър „Освобождение“;
  • в Бургас – на 6 април от 20:00 ч. в театър „Адриана Будевска”.

Билети ще намерите онлайн на: https://epaygo.bg/1010217451

Какво да очаквате? Брилянтният церемониалмайстор ще ви приветства и пренесе в бохемския Берлин от 30-те години на ХХ век и ще ви помогне да оставите всичките си грижи извън театъра. Дързък, провокативен, пищен и забавен, „Кабаре“ е вечният мюзикъл за шоуто, което никога не спира. Ще проследим любовната история на Клиф и Сали – млад писател и неговата муза, и тази на Фраулайн Шнайдер и Хер Шулц – хазяйката и съседа, продавач на плодове. Ще оцелее ли вярата в любовта през една епоха, лишена от морал и хуманност? Сцената се превръща в алегория на Германия в навечерието на Втората световна война, а посланията в песните и поуките, до които героите достигат, са актуални и до днес.

Тази година за първи път клуб „Бродуей” излиза извън пределите на България със специално представление на 4 април в Димитровград, Сърбия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене