ГЕРБ купили нов служебен автомобил за Борисов, фактурата изтече в социалните мрежи

Автомобил за 268 612 лв. е купила партия ГЕРБ преди месец. Това става ясно от фактура, появила се в социалните мрежи.

От документа се вижда, че колата е една от версиите с най-високо оборудване на лимузината “Ауди А8” с бензинов двигател и мощност от 450 конски сили. Записано е, че автомобилът е втора употреба, но е посочено, че е на 0 километра. Дата на издадената фактура за покупката е 16 февруари 2022 г.

От ГЕРБ са потвърдили информацията пред “24 часа”. Автомобилът заменя друго ауди, закупено от партията през 2014 г. “Тогава още г-н Цветан Цветанов купи автомобила и той бе даден на НСО, за да обслужва г-н Бойко Борисов, защото службата страда от липса на автопарк. Старият автомобил ни бе върнат от НСО и го продадохме за 120 хил. лв. С тези пари и добавка от партията закупихме новия и отново го предадохме на НСО, за да може службата да го ползва за транспорта на г-н Борисов”, обяснява пред медията административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.

“Смущаващо е, че освен продавача и купувача такива документи имат само НАП и КАТ. И те изтичат именно от някоя от двете служби, за да се търси евтина сензация”, добавя Паунов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене