Баба Марта продължава да се вихри

Във вторник облачността ще се увеличава и главно над Южна и Източна България ще е по-често значителна. На места в Горнотракийската равнина и в планинските райони ще превали дъжд. Предимно слънчево ще е над Северозападна България. Вятърът от север-североизток ще се усили и ще е умерен, в източната половина от страната – силен. Максималните температури ще са между 9°С и 14°С, в София – около 9°С. Атмосферното налягане остава значително по-високо от средното за март и слабо ще се понижи.

За 22 март е обявен жълт код за силен вятър с пориви до 22-24 m/s в 12 области от Централна и Източна България. Това са областите Русе, Разград, Силистра,Добрич, Варна, Шумен, Търговище, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места ще превали дъжд. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 6°С-8°С. Температурата на морската вода е около 5°С. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Времето през март: Баба Марта носи температури от минус 10 до 25 градуса

Над планините облачността ще е значителна, със слаби валежи от сняг. Ще духа силен, по високите и откритите части – бурен североизточен вятър. Остава студено с максимална температура на 1200 метра около минус 3°С, на 2000 метра – около минус 6°С.

В сряда облачността ще се разкъсва и ще намалява до слънчево. Вятърът ще остане от север-североизток, в западната половина от страната ще бъде слаб, на изток – умерен. Минималните температури ще са между минус 3°С и 2°С, дневните – предимно между 8°С и 13°С. В четвъртък вятърът ще е със западна компонента, слаб до умерен. Ще бъде предимно слънчево. Минималните температури все още ще са без особена промяна, а дневните ще достигнат 15-20°С.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене