Бербатов с позиция, обръща се към…

Информирали сме ФИФА и разчитаме да се намеси и да сложи ред

Димитър Бербатов публикува официална позиция, в която твърди, че провелият се в петък конгрес е напълно легитимен, съответно избраното ново ръководство на БФС е легитимно:

„Имаше законно свикан от Изпълнителния комитет на БФС редовен изборен конгрес на 18 март 2022 година. Изпълнителният комитет на БФС опита да отмени този конгрес по нелегитимен начин и не успя. Конгресът остана валиден. Ръководството на БФС не се яви на конгреса, знаейки, че няма никакви шансове предвид известните настроения на огромна част от клубовете и цялата футболна общественост. Предпочете да защитава тезата, че е отменил този конгрес, за да остане служебно на власт. Конгресът се проведе напълно легитимно и Уставът на БФС и законът са спазени.

Първо в БЛИЦ: Цъка голяма бомба в родния футбол! Ще гръмне ли в сряда?

Президентът и Изпълнителният комитет са освободени от конгреса и има избрано напълно легитимно ново ръководство.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

Това ръководство първо трябва да бъде вписано на всички законови основания в Търговският регистър, преди да започне да работи. Разбира се, досегашното ръководство на БФС може да обжалва. И пак се влиза в омагьосания кръг, от който никой не печели.

Именно затова решението е само едно –  свикване на обединителен изборен конгрес!

За да се излезе от тази ситуация, сме информирали ФИФА и разчитаме да се намеси и да сложи ред – или с назначаването на служебно ръководство, което да проведе законен и честен изборен конгрес, или да бъде медиатор между двете страни за излизането от създалата се патова ситуация“.

Бомба в БЛИЦ: Вижте коя страна заема УЕФА в спора Михайлов – Бербатов

 

 

blitz.bg/sport/bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене