Две български победи на фрирайд състезание в Пирин

Две български победи видяха зрителите на „Bansko Freeride World Qualifier” вчера. Атрактивното състезание се проведе при перфектна организация, а стартът бе директно от връх Тодорка по северния склон. В сноуборда при мъжете първи е Борислав Стоянов със 70,67 т. Втори е Бакеш Давид (Чех) с 65,00 т, а трети е Никола Абаджиев с 63,00 т.

При жените в същата дисциплина първа е Анет Якаб (Унг) с 63,00 т, пред Мелиса Бранднер (Вбр) с 60, а трета с 50,00 т е Яна Стоянова. В надпреварата със ски първа е Яна Стоянова със 76,00 т, а при мъжете победи Май Стирн (Слвн) с 85 т. Участие в състезанието взеха 58 състезатели от 15 нации, като 28 бяха от България.

„Организацията и условията, които ни бяха предоставени от организаторите, са отлични и отговарят на старт директно от световните серии”, коментира Дион Нюпорт, който е Freeride World Tour Adviser. Състезанието, което продължи няколко часа, събра няколкостотин зрители в най-високо разположената фен зона за стартове от този ранг в света. За феновете имаше и много игри и забавления. Официалното награждаване на най-добрите е тази вечер в “Хепиенд“ в Банско.

Фрирайд (2)

Фрирайд (1)

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене