Гришо излиза срещу Роже-Васлен днес следобед

Григор Димитров

Хасковлията и Стан Вавринка загубиха във втория кръг на двойки

Григор Димитров и Едуар Роже-Васлен се срещнаха за първи път само преди месец на клея в Рим, а днес двамата отново ще излязат един срещу друг на корта, този път на тревата в Куинс. Във Вечния град Гришо срещна сериозни трудности, но все пак се поздрави с победата след 4-6 6-3 6-4, а това бе и единственият им до този момент двубой. Оттогава, макар и да изминаха само няколко седмици, 30-годишния французин постигна най-големия успех в кариерата си – титла на турнир от Големия Шлем, след като заедно с Бенето триумфираха на двойки на Ролан Гарос.

Натрупаното самочувствие и увереност си пролича през вчерашния ден, след като в изключително тежка битка Роже-Васлен успя да измъкне победата срещу Никола Маю, надигравайки го с 6-3 1-6 7-6(3) и нанясяйки му едва втора загуба в последните му 17 мача на трева.

Що се отнася до представянето му на тази настилка, Едуар Роже-Васлен няма сериозни успехи и е спечелил 9 от общо 23 двубоя на нея, а най-сериозното му постижение на трева е трети кръг на Уимбълдън. В Куинс веднъж достигна до осминафиналите, а по пътя си победи Анди Родик. Това стана преди две години и бе спрян от Налбандиян, който пък два мача по-късно се справи с Гришо на полуфиналите.

Двубоят между Димитров и намиращият се в момента под №53 в ранглистата Роже-Васлен ще се играе днес и попадна в програмата на корт №1. Има добра и лоша новина – добрата е, че все пак ще може да се гледа в интернет, а лошата е, че качеството на предаването не е толкова добро като това на Централния корт, откъдето излъчват и телевизиите. От 14:30 ч. българско време започва срещата между Лопес и дьо Шепе, а веднага след тях, около 16:00 ч., ще стартира и мачът на българина.

Вчера пък Григор Димитров и Стан Вавринка приключиха участието си на двойки, след като в двубой от втори кръг бяха надиграни с 6-7(4) 5-7 от третите поставени Ненад Зимонич и Нестор Зимонич. На старта на срещата и двата тандема безпроблемно печелеха своите подавания и напълно очаквано се стигна до тайбрек, в който хасковлията допусна двойна грешка, оказала се решаваща за изхода на сета. Във втория резултатът отново вървеше гейм за гейм, за да се стигне до 5-6, когато при сервис на Вавринка дойде и първият пробив, чрез който бе сложен край на този мач.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене