Скандал: Турска партия купи гласовете на ромите в Дупница със 100 000 лв., покри вересиите им в магазините

Наддаването за ромските гласове в махалите на град Дупница започна, показа репортаж на bTV. След сигнал на зрители в национален ефир се показват жители и собственик на магазин в ромската Гиздова махала. От излъченото става ясно, че зрители на телевизията са сигнализирали и настояли полицията да отиде на проверка и да спре търговията, която включва дори предизборно покриване на вересиите в магазините.

225-01-81111111111111-copy

„Борбата за всеки глас в ромските махали на града е в ход. 100 000 лева е инвестицията, направена тук за тези избори. Един глас се оценява на 50 лева, а за подсигуряването му местният дилър получава 20 от конкретната политическа сила”, категорични са от bTV. В кадър е показан възрастен мъж, който разказва: „Идват такива, които на теб ти дадат 50 лева, на тоя, на оня. Идват оттам две -три момчета, които взимат парите, на кой дадат, на кой не дадат (…) Епа от тука са – ние ги знаем.

225-01-81111-copy

225-01-8111111111111-copy

С една лека кола идва едно момче, чека ги и вика тебе или мене, те парите… Три-четирима са и ти си ми дружка, ти си ми рода – е ти парите за тоя ще гласуваш – по 50 лева“. Репортерът на свой ред обяснява, че местните политически сили твърдят, че са чували за купуване на гласове, но отричат те да са купувачите. От материала става ясно, че в магазините и складовете за хранителни стоки свидетелстват, че вересиите от последните седмици са покрити. Цитиран е собственикът на магазин за хранителни стоки Ангел Зарков. Твърденията са, че много от ромите са получили пари и за да играят в кварталното казино.

225-01-Дупница-купване-на-гласове-4

В Дупница има 6 ромски махали с общо 3 хиляди имащи право на глас. При ниска избирателна активност и 1000 гласа са решаващи за резултата от изборите в общината, обясняват от телевизията на фона на кадри с мизерията в квартала. bTV оповести, че ще разкрие кои са търговците на гласове и партиите купувачи на 5 октомври, когато се очаква да бъдат излъчени и кадри със скрита камера.

225-01-за-купуване-на-гласове-NIKOLAI-VUKOVSKI-copy

„Вуковски изгоре с парите за ДПС и Станиславчо от БСП също ще го издадат. Тия изгореха в видието”, гласи коментар в местен сайт, който преразказва изнесената информира. Анонимният читател най-вероятно е имал предвид общинския лидер на ДПС в Дупница Николай Вуковски.

 Снимките:

1 Марек

2 Ангел Зарков

3,4 и 5 Жители на квартал  Гиздова махала

6 Николай Вуковски

Източник: Вяра

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене