РАБОТНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ BeePathNet Reloaded в Банско

В периода от 14.03. до 18.03.2022 г. в град Банско се провежда работна среща по проект BeePathNet Reloaded, финансиран от УРБАКТIII, съфинансиран от ЕФРР и бюджета на Република България.

Община Банско е домакин на третата работна среща в рамките на проекта, който се изпълнява от мрежа европейски градове с водещ партньор Любляна, Словения и партньори Бергамо, Италия, Осиек, Хърватска и Сосновец, Полша.

„Пътят на пчелите“ е образователен и културно-познавателен маршрут, предназначен за туристи и местни хора, за деца и възрастни. Любляна „открива“ маршрута през 2015 г., за да насочи общественото внимание към важността на пчелите за нашата прехрана и оцеляване, както и към изключителните ползи от консумацията на пчелен мед.

В проекта са включени различни заинтересовани страни, в т.ч. образователни, културни и здравни институции, пчелари и местен бизнес, неправителствени организации.
„Пътят на пчелите“ е част от политиката на местните власти за съкращаване на веригите на доставка на храни и пазарна подкрепа за малките местни производители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене