60-годишна от Скрът, отглеждала канабис, отърва затвора

Окръжна прокуратура-Благоевград приключи делото срещу 60-годишната М.К. от петричкото село Скрът. Тя бе обвинена за извършени от нея престъпления – отглеждане и държане на индийски коноп.

През пролетта на 2021 г. обвиняемата засяла и до 28.09.2021 г. отглеждала в дворно място на жилището й в Скрът растения от рода на конопа (канабис) в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

При разследването са били открити и иззети 10 растения с височина от 1,40 м до 1,70 м, със съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 1,5%.

В дървена постройка жената държала с цел разпространение марихуана на обща стойност 7264 лева, определена съгласно постановление на МС за определяне на цени за наркотични вещества за нуждите на съдопроизводството. Обвиняемата се е признала за виновна за извършените от нея престъпни деяния.

Между защитата и Окръжна прокуратура-Благоевград е сключено споразумение, което съдът одобрил. Наложено й е наказание от 12 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене