Премиерът Кирил Петков: Координацията между институциите и доброволците в помощ на идващите от войната в Украйна е добра

Координацията между работата на институциите и доброволците по граничните райони в помощ на идващите от войната в Украйна е добра. Това е споделена отговорност на всички. И само заедно можем да направим България едно приветливо място за тези хора. Това заяви министър-председателят Кирил Петков, който посети Центъра за бежанци в Двореца на културата и спорта във Варна. Петков подчерта, че България трябва да е пример на доброволчество, на отворени врати и на обща работа.

Премиерът съобщи още пред медиите, че преди да пристигне в Центъра за бежанците във Варна, е разговарял с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Самата тя изразила учудване за лансираните у нас тези, че България не се справя с изготвянето на своя План за възстановяване и устойчивост. „Обсъдихме, че страната ни се движи с перфектна скорост и буквално в следващите няколко дни ще имаме готовност да кажем, че всички технически параметри са постигнати“, заяви министър-председателят. Кирил Петков призова опозицията да не се упражнява на политическа риторика на базата на фалшиви новини.

Премиерът Кирил Петков посети днес предварителния приемателен пункт за бягащи от войната в Украйна на ГКПП Дуранкулак, както и района на ГКПП Кардам. Министър-председателят изрази надежда конфликтът в Украйна да не ескалира повече, но посочи, че страната ни трябва да има готовност да реагира, ако се увеличат бягащите от войната.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене