Премиерът Петков: Не накланяме глава, взимаме решения в интерес на България

„Европа е във война, войната дойде обратно на нашия континент. Правителството ни попадна в „перфектната буря“, но всички тези кризи са измерения на една добре планирана стратегия, правена с години“, заяви в изказването си премиерът Кирил Петков в рамките на Годишната среща на бизнеса с правителството, организирана от „Капитал“. Премиерът подчерта, че въпреки настоящите кризи, страната ни не накланя глава, а правителството взима правилните решения в името на националния интерес.

„България има собствен глас и ние сме част от НАТО и ЕС. Подкрепихме санкциите срещу Русия, отблъскваме хибридните атаки. Помагаме на бягащите от войната. Градим от нулата неработещи или липсващи структури за реакция при огромна бежанска вълна“, отбеляза още министър-председателят. Петков бе категоричен, че държавата е гарантирала и хляба на българските граждани.

„Режимът на Путин не е Русия и тази братоубийствена война го показа. Войната е възможност за България да направи нов преглед върху инвестициите в отбраната и да запълни съществуващите дефицити, да осъществи реална и ускорена диверсификация на енергийните източници“, посочи Кирил Петков пред форума. По думите му днес имаме възможност да се обединим, да кажем кои сме като българи и страната ни да не е на кръстопът, тъй като вече сме взели завоя и трябва да го отстояваме.

Министър-председателят добави, че борбата срещу корупцията в България остава ключов приоритет за кабинета, защото корупцията включително е свързана с геополитиката. „Няма да съм премиерът, подал ръка на някой, крал милиарди от България с години. В момента тези хора имат един пазител и той се казва г-н Гешев, но техният проблем е, че сме в Европейския съюз и Европейската прокуратура ще бъде нашият инструмент да се освободим от тази схватка на корупцията“, отбеляза още премиерът Кирил Петков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене