Кметът изненада приятно патриарх Даниил с въведено вероучение в детска градина. Децата се запознават с основите на християнската религия и моралните ценности

Браво! Кметът на Кочериново даде пример за всички общини в страната!

Кмет изненада приятно патриарх Даниил с въведено вероучение в детска градина. Децата се запознават с основите на християнската религия и моралните ценности. „Уроците са съобразени с възрастовите особености на възпитаниците и се организират по интерактивен начин“, съобщи пред партиарха кметът на Кочериново Станислав Горов.

Срещата между тях се състоя в в църквата „Рождество Богородично“ в Кочериново вчера, в присъствието на отец Георги, свещеник в храма. По повод въвеждането на вероучение в училищата, Станислав Горов подчерта, че вече има в ДГ „Ален мак“ в града. Акцентът е поставен върху добродетелите, уважението към другите и развитието на социалните умения.

Патриархът и кметът обсъдиха необходимостта от извършване на ремонт за облагородяване на църквата в Кочериново. Ще се търсят варианти това да се случи чрез съвместни действия от страна на Община Кочериново и Българската православна църква. Горов отправи и покана към патриарх Даниил да бъде гост на Празника на града, който е на 21 септември.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене