Полицаи и пожарникари от Перник излизат на протест

Полицаите и пожарникарите от област Перник излизат на протест днес от 17,45 ч., съобщи председателят на областната структура на  Синдикалната федерация на служителите от МВР Станислав Кафтанов.  Федерацията организира щафетни протести по региони като вече в на много места са проведени.

„Настояваме за реална  и прозрачна реформа в МВР, промяна на нормативната база,  които да се обсъждат със синдикатите, заплащането на служителите от системата“, каза за „Струма“ Кафтанов.

Недоволните служители настояват за увеличение на трудовите им възнаграждения с 20%, което не е заложено в бюджет 2022 година, а още през 2020 г. на редица структури в сектор „Сигурност“ заплатите са увеличени с 30%.  Не е отчетена и инфлацията, която „изяжда“ доходите им.  Необходимо е подобрение и на материално-техническата база. Проблем са и униформите, за които до сега по 400 лева и едва от тази сумата е 800 лева.

„Получихме поздравления и благодарност за справяне с работата в тежката ситуация последните години, оцениха, че сме работили на първа линия, но не уважиха исканията ни за повишение на възнаграгжденията ни, затова искаме да ни чуе ръководството на МВР“, каза още Кафтанов.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене