Билетите за градските и междуградските автобуси в Дупница поскъпват

Градските и междуградските автобуси в Дупница качват цената на билетите заради скъпото гориво.

Билетите за градския транспорт в Дупница от днес са на цена 1 лев, срещу 80 стотинки досега, обявиха от общината. Една от основните линии в града се обслужва от общинската фирма „Дупница транс“. Нови по-високи цени влизат в сила от днес и за някои междуградски линии.

Пътуващите от Дупница до Благоевград ще заплащат по 3,50 лева, досега билетът беше 3 лева, до Кюстендил – 5 лева, до Бобов дол – 2,60 лева, до Бобошево – 2,50 лева, до Рилския манастир -7 лева, и до Рила – 4,50 лева. Увеличението е с по 50-60 стотинки.

С 30 стотинки поскъпват билетите от и до селата Самораново, Бистрица и Джерман, които отстоят на 2-3 километра и ще струват вече 1,20 лева.

С 20 стотинки скачат цените и по линията Дупница-Крайници и до Яхиново, които са най-големите села в областта. Билетите ще струват съответно 1,20 лева, а до Крайници – 1,60 лева. Поскъпването е заради скока в цените на горивата.

Говорителят на Общината Христо Апостолов: „3 фирми са пуснали до момента. Има и други фирми, които са взели пакети, но само от 3 фирми има в момента подадени“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене