Ученици от Долно Дряново събраха над 1000 лв. за кауза, готвят благородна акция и за украинските бежанци

Деца за пример по съпричастност към нуждаещи се хора в гърменското село Долно Дряново! Те показаха отново как да се помага за благородна кауза и да се проявява емпатия към тези, които имат нужда от подкрепа. По инициатива на учениците от пети клас на Обединено училище „Христо Ботев“ в Долно Дряново се организира благотворителен базар,  идеята им бе подкрепена от всички възпитаници на учебното заведение, от учителите и родителите им.

Децата измайсториха красиви осмомартенски картички, които продадоха навръх Международния ден на жената – 8 март. Те успяха да съберат в кампанията си „Дари живот” 1025 лева, които ще дарят на Фондация „Искам бебе” за подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми. Миналата година тяхната инициатива бе подкрепена от техните връстници от Първо основно училище в Гоце Делчев, както и тези от училищата в Доспат и Дъбница. Заедно събраха около 10 000 лева, които дариха на Фондация „Искам бебе”.

За празника Рамазан Байрам, който е от 2-ри до 4-ти май, учениците от Долно Дряново ще участват в нова благородна мисия. Те и техните майки и баби ще приготвят десетки кулинарни ицкушения. Те ще се продават на кулинарен базар в селото. Събраните средства ще се дарят на украински бежанци, които са настанени в Неврокопския край.

„Похвално е това, което правят тези деца. Те винаги са готови да помогнат и не пестят усилия и труд, за да постигнат целта си. Гордеем се с нашите ученици и с техните благородни инициативи”, категоричен е Рахим Арнаудов, който е преподавател в Обединено училище „Христо Ботев” в село Долно Дряново.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене