Атина Баракова – младата и красива благоевградчанка, която стартира кампания за даряване на бални рокли за момичета в затруднено финансово положение

Атина Баракова до скоро бе дясната ръка на омбудсмана на Благоевград, но преди 2 месеца роди първото си дете. Тя ще дари няколко свои рокли на абитуриентки, които нямат възможност да си закупят.

Здравей Атина, първо, честита дъщеричка от целия екип на Топ Преса! Как реши да стартираш тази кампания и защо?

– Здравейте г-н Байрактарски! Първо благодаря за поканата и проявения интерес към кампанията. Реших да подаря няколко рокли, подходящи за бал, тъй като знам колко е трудно да намериш красива рокля на достъпна цена. В тежката финансова криза, в която се намираме, все повече се увеличава броя на семействата без работа и доходи. Живеем във времена, в които не знаем какво предстои да се случи. Бих искала да помогна на няколко момичета, да изживеят една незабравима вечер с много емоции, защото знам колко е важно за една бъдеща абитуриентка да бъде красива на своя бал и да се чувства като принцеса. Всеки заслужава да има подобни прекрасни спомени от своя бал, но за жалост живеем във време, в което много деца не чакат своя бал с нетърпение, защото знаят, че не могат да си позволят подобни разходи. Ще бъда изключително щастлива да сбъдна нечия мечта!

А от къде имаш толкова бални рокли?

– Както всяко едно малко момиче, винаги съм си мечтала да бъда принцеса. (смее се) Обожавам дълги рокли и постоянно си купувам. А когато имам повод купувам по две. Многократно съм била дама на бал и шаферка и винаги съм била с дълги рокли. Но смятам, че някой друг ще им се радва повече от мен.

Преди твоята бременност ежемесечно организираше събития, прояви и кампании, но от 2 месеца си вече майка, как реши отново да се занимаваш с подобни инициативи?

– Истината е че имах много тежка бременност и не съм се занимавала с подобни инициативи от почти година. Благодарна съм, че в продължение на 3 години имах тази възможност. Работата в Община Благоевград много ми липсва, а знаейки че помагаш на хора, на които няма кой да помогне, ти носи изключително вътрешно удовлетворение. Живеем във време на материален и най-вече на духовен недоимък. Затова, призовавам всички завършили момичета, които повече няма да сложат своята бална рокля, да направят същото. Глупаво е толкова много рокли да събират прах в гардеробите, като могат да бъдат подарени на онези, които наистина се нуждаят от тях. Нищо не може да се сравни с чувството, което ще изпитат, виждайки усмивките на момичетата, които са ощастливили с дарението си!

Това, което правиш е страхотно. А ако има повече желаещи, как ще избереш на кого да подариш роклите си? Какви са критериите?

– Момичета без родители ще бъдат с приоритет. Да си сирак или полусирак в днешно време е в пъти по – тежко. Нормални семейства едвам свързват двата края, а не мога да си представя какво е да бъдеш без родители и да няма от кого да поискаш помощ. Преди да подаря дадената рокля, ще трябва да покажат, че наистина нямат възможност да си закупят, защото измамите са също на лице. И няма да допусна някой да се опита да мами, особено в благотворителна кампания.

Сега малко страничен въпрос. Кой пази малката докато ние сме тук и си говорим за рокли и балове?

Татко й я пази. Той е изключително щастлив когато го оставя сам с нея. И 5 часа да му я оставя няма никакъв проблем. (смее се)

А как приема той инициативите и проявите с които се занимаваш?

– Той страшно много се гордее с мен. Той винаги е бил моята опора във всеки един момент и ме подкрепя и мотивира във всяко начинание. За мен той е най-добрия мъж и най-добрия баща, защото страшно много ми помага в отглеждането на нашето малко чудо. Благодаря на Господ, че ми го изпрати и че точно той е бащата на моето дете! Благодарна съм, че е винаги до мен, за да ми вдъхва кураж и че всеки ден ми казва и показва колко много ме обича. Той е моята сила. Нямам думи, с които да изразя своята Благодарност.

Атина, нямам думи да опиша колко много ти се възхищавам. Благодаря ти за това интервю. Това, което правиш е прекрасно. Надявам се чрез това интервю да мотивираме и други момичета да подарят балните си рокли на някой, който наистина няма възможност да си позволи. Кампанията ти е страхотна. Пожелавам ти прекрасен ден и весело майчинство.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене