Симитличанинът Р. Кирилов №1 на кръга в елита: Бил съм в друга държава 10 г., не е хубаво да се делим на чужденци и българи

Симитличанинът Радослав Кирилов получи наградата за играч №1 на кръга в Първа лига. Бившето орле и настоящ капитан на „Славия“ окупира първото място с трите асистенции, които направи за класиката 3:0 в столичното дерби с „Локомотив“. От втората се възползва за дебютния си гол в бяло благоевградският близнак Борислав Цонев, който се озова на Овча купел преди броени дни след завръщането в родината от Украйна.

„Ако влезем в първата шестица, ще е голям успех. Надявам се за купата да имаме повече шанс срещу ЦСКА. Стигнем ли финала, сезонът ще е доста успешен. Очакват ни обаче тежки мачове, няма да е лесно, но ще направим всичко възможно. Нещата с трансфера ми в Турция през зимата не се получиха, преглътнах го, макар че на моменти негативните емоции ги имаше, защото щеше да е добре и за мен, и за клуба. В крайна сметка се радвам, че съм в „Славия“. Нямаме поставени цели и при нас липсва напрежението, което е в грандовете. Разполагаме с много млади футболисти, на които трябва да показваме правилния път. Не е хубаво да се делим на чужденци и българи. Аз съм бил 10 г. в друга държава и знам какво е. За да вдигнем конкуренцията, българите трябва да даваме повече от нас и да убедим треньорите да разчитат повече на нас, отколкото да взимат играчи от чужбина. Ако постоянно си мислим, че някой ни е виновен, няма да стигнем до никъде“, коментира при награждаването националът.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене