Борисов отиде във Враца и смрази България с тези думи ВИДЕО

Срам, позор, грабеж, ПП правят страшна далавера със зърното, българи, грабят ви така, както не са ви грабили при османското робство!, възмути се лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов се пусна от Враца. Там той инспектира ферма за интензивно отглеждане за овце. Евросубсидията е била 2 милиона лева. Лидерът на ГЕРБ отбеляза, че фермата изглежда изключително добре и е много модерна. Компания му прави бившият земеделски министър Десислава Танева. 

В момента положението е много тежко. Суровините, които използвахме, много поскъпнаха. Царевицата вече е над 500 лева тона. Млякото в момента е един и осемдесет. Това е много малко спрямо поскъпването на суровините. Получава се голям дисбаланс, почти е невъзможно да се работи, оплака се фермерът на бившия премиер.

„Нали казват, че всичко е наред, страшен прогрес, страшна промяна. Уникални неща се случват в държавата“, попита го иронично Борисов.

В момента това правителство не мисли за производителите, дали за зърно, дали животни, всички са абсолютно потърпевши. Не може да излезеш и да кажеш, че трябва да задоволиш народа, но за сметка на производителя.

Всички бяхме в пазарната икономика, преди да се върне в комунизма. Не може да казваш, че олиото е спекулативна цена. при положение , че пазарите са международни. Не може да ми наложиш на мен изкупна цена, която е далеч от реалната и да търпим загуби. Защо не се намесиха за цената на торовете – карбамида днес е 2000 лв. Нафтата?

Всички трябва да се смеем на това, което се случва, защото този популизъм трявба да приключи. Ние седим и чакаме по една седмица да си заредим, а да казваш, че няма проблеми с горивото. Аз ако не засея навреме, какво ще стане. Вече и дядо Боже не е с нас. Вместо да вървим напред, ние се връщаме назад.

Пратили са ни ДАНС да ни проверяват складовете със зърно. Но всичкото зърно вече е при търговците“. Това каза председателят на врачанския съюз на зърнопроизводителите Румяна Христов .

„Това е промяната към комунизма. Как не разбирате“, попита Борисов.

„Днеска гледа ли парламента. Мафия. Мафия. Те си викат мафия и корупция. Да ти разясня какво правят. Когато ГЕРБ управляваше нямаше нито един спрян еврофонд. Сега програмите са нула. Нямаше нито едно евро, похарчено не на място. А сега няма и план за възстановяване.

Представяте си каква е катастрофата. Една година радево управление и все още няма план. А хората казват, че не могат да работят. Накрая ще изколим овците и ще ги изядем.

Правили сте ми много протести и не съм ви почитател. Но как 44-та са им взели имотите, нивите. А сега е същото.

Върна се точно този стил. Каква е тази правова държава, в която устна заповед на министъра спира износа. В коя държава ще отидеш с устна заповед на министъра и ще се жалиш пред съда. Най-големия спец в далаверата със зърното е Спецов. Милиард и сто милиона, българи! Грабят ви така, както не са ви грабили при османското робство“, предупреди Борисов.

„В същото време износа върви, но на определени фирми. Кражбата е огромна. С устна заповед в правова държава, уж, защото те я направиха неправова, потискат цената. харчим милион и половина зърно. Другото е за износ. Сега те така правят, комисионите да влизат само в техния джоб“, каза още той.

„Втората далавера, която ще направят, е при изкупуването. Как държавна фирма на какви стотинки ще изкупи. Ще влязат насила и ще го изкупят. Само, че силозите в България са при частниците. Частника ще пази държавното жито. При Илия Павлов 10 милиона тона захар ги отми дъжда. Сега като остават житото така. Какво ще стане с него? Първо колко ще вземе частника, какви връзки си е намерил? А кой ще го окачестви – дали е хлебна, за фуража.

Ще я купим скъпо, а ще продадем евтино, маржът отива при специалните фирми. Грабеж за милиарди. Гъгрицата и мишките ще изядат зърното. И ще кажат я продавайте. Само след 2 месеца започва жътва. Нали не дрънчеше на война. Войната е чудовищна и трябва да се спре, но ние сме засели. След 2 месеца трябва да дойдат нови складови наличности. И тогава пак ще се молиш на кой да дадат износ и на кой не. Помните ли зърнената афера. Как изнесоха зърното на държавния резерв, сега ще направят същото“, предупреди също лидерът на ГЕРБ.

„В момента всичко е комунистическа икономика. Гледам пропагандата как министър председателят щял да сложи на всяка една трапеза хляб. Аз щях да добавя една дума „само“. Щял да сложи само хляб и водичка. Няма зеленчуци, няма месо, всички фалират.

Вместо да извадят, да дадат пари на животновъдите, да изкупят фуража. А от това, което изнасят и печелят, с това да го правят. Милиардите за зърното дойдоха от бизнеса през тока“, възмути се бившия премиер.

„И работодателските организации разбраха, че ги обраха и с чужда пита помен правят. Защо не избраха шеф на БНБ. Защото ПП имали кандидат, но той не е магистър, а бакалавър и вчера с огромен натиск са се опитали да сменят правилата. Да намалиш нивото на онези, които ще ни вкарват в еврозоната. Как ще ни гледат в Европейската банка. Срам, позор, грабеж. Единственото, което им остава е да ме арестуват мене.

А сега медиите услужливо обясняват, че всичко е заради войната, но цените се вдигат от миналия юни. само преди две седмици премиерът ни казваше, че не дрънчи на война. Аз нямаше да позволя да се вдигне тока. Защо ще вдига тока? Кое е от вънка? А-а-а, да го изнасят по-скъпо!

А сега плашат хората с ядрени войни и отпадъци. Ми ако това стане, ние дори няма да се храним. Ми като се запасяваш с живото, запаси се с месо, с мляко. Защото това е бързата далавера. Това е пладнешки грабеж. А вие го излъчвате на запис от кабинета му“, каза Борисов.

Страната приключи. Сега всички започват да го разбират, каза Борисов.

А с горивата какъв е проблемът? Рафинерията е в България, горивото си идва. Гледам на Шел цената 2,99. Това малка, селска бензиностанция ли е? Това успокоени цени ли са, попита реторично Борисов.

Тоя Дунчев откъде се яви, та ги жули от сутрин до вечер, но те, БСП, викат: Премиерът ни верва, припомни Борисов скандала в коалицията за горските стопанства, при което ПП обвинява БСП в задкулисие.

При лошия Борисов цената на тока беше 80 лв., сега е три пъти по-скъпо, газът-три пъти по-скъп, лекарствата, торовете – четири пъти, посочи лидерът на ГЕРБ.

Баща ми викаше: Як ни сине, ама си будала. Добър човек, демек. Но те искат да ни оставят само на хляб, да няма нищо и да фалиат всичко, и да бягат,  смята експремиерът.

Димитър Радев е най-добрият за БНБ, а те искат да слагат некакъв бакалавър и да гонят най-добрия, възмути се Борисов.

http://www.facebook.com/100006542380422/videos/404047031392465/

blitz.bg

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене