Ето как ловките апаши успяха да направят най-големия обир от тайник в Банско

Според разследващите опитните бандити със сигурност са имали вътрешна информация

Алпинисти стоят зад най-големия обир от тайник над механа в Банско, пише „Телеграф“. Те са се промъкнали през покрива на горния етаж в къща, в чието приземие е известната механа „Воденицата“ в Банско, и ограбили собствениците й.

По късна доба в разгара на купон за 8 март професионалните крадци с техника и умения на алпинисти се покатерили на горния етаж, обясниха от МВР. Насочили се директно към тайника, в който собствениците на една от най-популярните механи в зимната столица на Балканите, Лазар и Миглена Дурчови, кътали над 350 000 лева, злато и други семейни ценности.

Според разследващите бандитите със сигурност са имали вътрешна информация, тъй като тайникът бил добре скрит и нямало как да го намери човек, който не е запознат с разпределението и обзавеждането в къщата.

Вероятно крадците не са местни жители, но разследващите имат първоначални насоки за извършителите, защото почеркът им е познат. Допуска се, че може да са работили за Дурчови преди време.

След като се спуснали от покрива, апашите проникнали през балконската врата над механата, където домакините посрещали гости за женския празник. Заведението буквално се пукало по шевовете, масите били пълни с хора и било доста шумно.

За броени минути парите и скъпоценностите на механджиите изчезнали, а алпинистите по обратния път се скрили в тъмното заедно с плячката. За да се подиграят или за да проявят милостиня към Дурчови, обирджиите оставили в тайника около 4000 лева.

Лазар Дурчов вероятно предусещал нещо или е чул подозрителен шум от етажите над механата, защото веднага се качил и открил празния тайник с отворена врата. Съпругата му буквално колабирала при вестта за крупната кражба.

Собствениците извикали полиция и изгонили всички посетители от заведението си, за да се извърши оглед.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене