Миньорите от Перник излизат на протест днес

_thumbНов протест на миньорите от Перник ще блокира за кратко движението край Драгичево. Ето мотивите им, написани в официално писмо до институциите.

Ние, миньорите и производителите на топло и електроенергия, протестираме срещу неадекватната икономическа политика към съотношението приходи – разходи в енергетиката, които идват от избирателните действия от страна на НЕК по отношение на разплащането на енергийните дружества.

За да живееш нормален живот в България явно трябва да се търси отговорност на всички, които с неадекватните си действия водят енергийните дружества до фалит.

Искаме незабавна оставка на изпълнителните директори на НЕК и ЕСО, поради неправомерното ограничаване на графиците за производството на електрическа енергия по комбиниран способ, което води до невъзможност за нормална работа, генериране на загуби от производството и отрицателни финансови резултати.

Ние настояваме ДКЕВР И МИЕ да предприеме спешни мерки и незабавни действия за преразглеждане и промяна на правилата за търговия с електрическа енергия, както и преференциалните цени за дружествата произвеждащи топло и електроенергия по високо ефективен комбиниран способ.

Гражданският протест ще се състои в 12 ч. на 24.09.2014 г. на светофара при бензиностанция „Шел” в с. Драгичево.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене