Александър Симов: Къде са сега партийните секретари на евроатлантическите ценности, за да поискат ограничаване на достъпа до „Дойче веле“?

Как “Дойче веле” се саморазобличи в лъжа и манипулация

Депутатът Александър Симов коментира във фейсбук профила си публикация на „Дойче Веле“, отнасяща се до американските биолборатории на територията на Украйна. Германската медия обявява в своята публикация от секцията си в САЩ, че въпросните информации са неверни. Вчера обаче, заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд призна, че в Украйна има съоръжения за биологични изследвания, а Киев и Вашингтон сега работят за предотвратяване на натрупаните там материали да попаднат в ръцете на руските сили.

Симов прави аналогия със спрените руски медии у нас заради разпространяване на пропаганда и неверни новини и поставя въпроса дали и „Дойче Веле“ не е също такава медия.

Ето целия текст на Александър Симов във фейсбук:

Датата е 3 март. Псевдомедията „Дойче веле“ пуска фейк анализ на тема „Има ли тайни американски биолаборатории в Украйна“. Тезата е – това са пълни глупости, това са фейк-новини, това е руска пропаганда и хибридна медийна кампания. Всеки българин, който изпитва съмнения, е агент на Путин и така нататък.

Днес обаче съвсем официално стана ясно, че тези лаборатории не са измислица. Призна го лично госпожа „Fuck EU“ Виктория Нюланд. Нещо повече – тя призна за американското финансиране и че тези лаборатории са част от американската военна биологична програма.

Тоест – „Дойче веле“ грандиозно е лъгало. Мамило е и своята публика и то под маската на разобличаването на „фалшиви новини“.

Къде са сега партийните секретари на евроатлантическите ценности, за да поискат ограничаване на достъпа до „Дойче веле“? Сега внимателно ще следя ще се извини ли тази медия на своите читатели, ще признае ли, че е пропаганден папагал, който лъже своята публика и я лъже безогледно…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене