Старши комисар Георги Кандев увери представителите на местната власт, че веднага ще бъде направен анализ и доклад до ръководството на МВР

Кметове и полиция в Пиринско дискутираха как да подобрят съвместната си работа и реда в общините

По инициатива на областния управител на Благоевград Валери Сарандев и директора на ОД МВР старши комисар Георги Кандев вчера се проведе среща между представители на Областната администрация, полицията, както и кметове на общини. Целта е подобряване на взаимодействието на местната и държавна власт с органите на полицията по места.

Дискутира се и работата им, свързана с бежанците от Украйна. Обсъдиха и организационните въпроси, свързани с 60-годишния юбилей на събора „Пирин пее“. По отношение на обществение ред кметовете искат да се подобри видеонаблюдението в населените места, подчертаха, че проблем са почти навсякъде безстопанствените животни, употреба и разпространение на наркотични вещества, неправилното паркиране, просията и състоянието на пътната мрежа.

Старши комисар Георги Кандев увери представителите на местната власт, че веднага ще бъде направен анализ и доклад до ръководството на МВР, след което ще бъдат предприети необходимите действия за разрешаване на част от проблемите. По отношение на бежанската вълна в България Валери Сарандев запозна присъстващите с най-актуалната информация за областта и поиска съдействие от всички общини за осигуряване на една добра организация и комуникация, за да бъде създадена оперативна координационна група.

Областният управител се ангажира, когато разполага с по-подробна информация относно изясняване на статута на бежанците, издаването на необходим документ и др. въпроси, да предостави необходимата информация на всички общини.

Във връзка с провеждането на 60-годишния юбилей на събора „Пирин пее“ тази година единодушно се гласува оперативното бюро, съставът на журито, както и патронът на 16-ото издание на фолклорния събор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене