Областният управител на Благоевград обсъди актуални проблеми с кметовете от региона

Най-сериозните проблеми на местната власт и сигурността в населените места, взаимодействието между институциите по темата с бежанците от Украйна и организацията на 60-то издание на събора „Пирин п ее“ бяха обсъдени на работна среща на областния управител Валери Сарандев с кметове на общини и представители на полицията.

Основните проблеми в общините са свързани със състоянието на пътната мрежа, липсата на маркировки и знаци в ремонтираните участъци, както и необходимостта от по-засилено полицейско присъствие в населените места с висока концентрация на престъпления. В община Сатовча просещите групи стават все по-организирани и се придвижват с микробуси, алармира кметът Арбен Мименов, а в Гърмен се засилва проблемът с контрола в ромскитеквартали и незаконните каруци по пътищата. Кметовете предложиха на регионален принцип общините да създават приюти за безстопанствени животни, за да се прекъсне порочната практика на пренос на животните от една община в друга. Обмисля се и общ проект за изграждане на системи за видеонаблюдение.

Проблемът с масовата употреба на наркотици, които са извън списъка със забранените от здравното министерство, какъвто е райският газ, беше поставен на вниманието на областния управител и директорът на ОДМВР Георги Кандев .

По най-важната тема със статута на бежанците от Украйна и подпомагането на бизнеса и местните власти въпросите очакват отговор след онлайн срещата на национално ниво тази вечер, каза областният управител.

На работната среща беше обсъдена и организацията на предстоящото 60-то издание на събора „Пирин пее“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене