Националния печат

печат

“24 часа”

Лиляна Павлова: Можем да договорим 300 млн. лв. европейско финансиране за туристическа инфраструктура

„От всички научени уроци, които имаме от предишния мандат и стъпвайки на изводите от тях в новата ни управленска програма, изходихме от категоричната потребност за създаване на самостоятелно Министерство на туризма. Създаването му покзава фокусирането на сектора до най-висше политическо ниво“.

“Сега”

Дефицитът в хазната стигна близо 1.3 млрд. лв.

Последните данни на финансовото министерство за изпълнението на държавния бюджет към края на август носят само лоши новини. Минусът в държавната хазна вече възлиза на 1.276 млрд. лв. Това е с 1.06 млрд. лв. повече спрямо дефицита по консолидираната фискална програма, отчетен в края на август 2013 г. Основен принос за дефицита имат замразеното финансиране по две оперативни програми и фрапиращо изоставащите приходи, което едва ли ще бъде наваксано до края на годината.

МВР отново взема най-големия пай от допълнителните милиони

МВР отново ще получи най-голям дял от извънредните разходи, предвидени в актуализацията на бюджета. Това се разбра от подробните мотиви към проектозакона, които финансовото министерство публикува вчера след критиките за липсата на достатъчно аргументи по предложението. В тях е предоставена разбивка на недостига на средства по министерства, за което МФ настоява разходите по държавния бюджет да бъдат завишени с нови 448.5 млн. лв.

“Капитал Daily

Техник, магазинер и касиер са контролирали лекарствата

Техник, управител на магазин, касиер в аптека и всякакви разнородни „професионалисти“ и роднини са давали лицензи на аптеките и са контролирали през последните години кой какви лекарства продава в тях и на едро в складовете за медикаменти. Тези експерти са бивши служители на собственика на търговеца на едро „Фармнет“ и на най-голямата верига аптеки в България – варненския бизнесмен Веселин Марешки.

“Стандарт”

Владишка корона за $40 млн. вадят в Бояна

Уникално съкровище, укривано близо век в секретни сейфове, видя бял свят. Откритата вчера в Националния исторически музей изложба „Българската автокефална архиепископия в Охрид 1018 – 1767 г.“ показа артефакти, опазени по чудо. Събитието е част от Националната програма за отбелязване на 1000-годишнината от смъртта на българския цар Самуил.

 

Поскъпват месо и хляб

Токът поскъпва с 9.79 на сто от 1 октомври. Това реши Държавната комисия за енергийно и водно регулиране вчера. След двудневно заседание регулаторът окончателно утвърди първоначалното предложение на работната група за поскъпването.

“Монитор”

ДКЕВР вдигна цената на тока с 10 на сто

Въпреки нестихващите протести срещу увеличението на цената на тока и поредната порция яйца, този път срещу сградата на ДКЕВР, регулаторът прие окончателно планираното му поскъпване с близо 10 на сто.Служебният кабинет прие актуализацията на бюджета

МС прие актуализацията на бюджета въпреки съпротивата на синдикати и работодатели. Така служебното правителство ще предложи на 43-то­то НС, което трябва да бъде конституирано след вота в неделя, да увеличи тавана на дълга с 4,5 млрд. лв. до 22,5 милиарда.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене