След критиките на Петков: Костадинов тръгна за Украйна, но му наложиха 10-годишна забрана да влиза там

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов твърди, че е посетил Украйна и Молдова през почивните дни, a конкретно в Украйна му е наложена забрана да посещава страната в близките 10 години.

Миналата седмица премиерът Кирил Петков порица Костадинов от парламентарната трибуна и го попита защо „ако е такъв мъж“, не е в Украйна – да помага на българите там. Пет дни след критичното изказване на премиера Костадинов внезапно обяви, че е в Болград, Одеска област, на официалния си профил във Фейсбук. Впоследствие той е посетил и молдовския град Тараклия.

Любопитно е, че Костадинов сподели в социалната мрежа снимка само от посещението си в Молдова, но не и от Украйна. 

По време на днешната пресконференция на „Възраждане“ Костадинов заяви, че украинските служби са получили информация от българските разузнавателни служби, че той е председател на проруска партия в България. „Това обвинение е равносилно на смъртна присъда“, каза Костадинов и добави, че знае конкретно кой е подал сигнала.

Лидерът на „Възраждане“ твърди, че е пресякъл молдовско-украинската граница без проблем, но скоро е разбрал, че е издирван. Той смята, че задържането му „крие риск за хората, с които се е срещал“:

„Предателството на българската държава спрямо мен се отразява в пъти повече на българските граждани там. Откакто съм се прибрал, не спирам да търся информация дали хората, с които съм се видял, са живи.“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене