Отново е време за рафтинг, шоу и адреналин по река Струма край Симитли

Тази година вече стартираха рафтинг спусканията по река Струма край Симитли, където е едно от най-добрите естествени трасета за този екстремен спорт. Но официалното откриване, което организират „Рафтинг БГ/Х-клуб”, Община Симитли и РК „Дефилето”, ще е на 26-и март. Те канят всички любители на екстремните спортове да участват в шоуто, което ще продължи и на следващия ден, 27-ми март. Тогава ще се проведат атрактивни рафтинг спускания по река Струма, както и тренировъчен курс за рафтинг инструкторите.

Всички пък ще получат 20% отстъпка от цената през тези два дни. Официалното откриване на Рафтинг сезон 2022 по река Струма ще започне в 10,00 часа в събота. Екипирането и инструктажът за предстоящия рафтинг ще е от 11,30 до 12,00 часа. Спусканията са от 12,00 до 14,00 часа. Спусканията с рафт в неделя стартират в 11.00 и ще продължат до 14.00 часа.

Всеки уикенд през пролетта и лятото десетки любители на високия адреналин се събират край река Струма в района на Кресненското дефиле. За всички тях рафтингът е незабравимо изживяване. Много наши фирми организират тиймбилдинг за персонала си в буйните води на реката. Най-много са клиентите от София и Благоевградска област. На новобранците в екстремния спорт се прави сериозен инструктаж. Обяснява им се как е необходимо да действат в различни ситуации в реката. След това им се дава пълна екипировка, която включва неопрен, спасителна жилетка, каска, неопренови боти и гребло. Спускането по реката задължително се извършва в присъствието на гид. Не минава и без демонстрационни спускания с рафтове и каяци на екипажите на клубовете. В тях участват и много туристи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене