Базар от децата на Благоевград за децата на Украйна

Деца от детските градини в Благоевград и кметът Илко Стоянов поставиха началото на благотворителен базар във фоайето на Община Благоевград. В рамките на инициативата, всеки, който желае може да закупи ръчно изработена картичка, а събраните средства ще бъдат насочени в помощ на деца, пострадали от военния конфликт в Украйна. По време на откриването, малчугани от ДГ №1 „Ведрица“ рецитираха стихчета, посветени на майката и мира.

Кметът на Благоевград поздрави участниците в инициативата за старанието, което са вложили при подготовката и изработването на картички. „Мили деца, това, което правите днес е изключително благородно! От деца за деца – това е най-добрият начин да покажем любовта и да отправим послание за мир! Много е важно, когато помагаме, да го правим от сърце, а аз съм убеден, че при изработването на картичките вие сте вложили много старание и обич“, каза кметът Стоянов.

Благотворителният базар е под надслов “Подай ръка за една сбъдната мечта”, а в него участват деца и учители от всички детски градини в Благоевград. Той ще остане ситуиран във фоайето на Община Благоевград в рамките на днешния ден, а в случай че останат непродадени картички, базарът ще продължи и утре.

Инициативата е по идея на ДГ №1 „Ведрица“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене