Крили Петков: Поисках от посланик Митрофанова всички служители на посолството под прикритие да бъдат отпартени в Русия

В предаването „Защо, господин министър?“ по btv

Срещата с руския посланик Елеонора Митрофанова е била по инициатива на самия министър-председател Кирил Петков. „Когато има обидни думи към българската държава, това не може да остане без последствия. Уважението към българските институции трябва да бъде ясно изразено. Получих лични извинения и лични уверения, че оттук нататък ще се внимава много“, каза той. Той е призовал също така посланик Митрофанова всички служители на посолството, които не се занимават с дипломатическа дейност и „са под прикритие“, да бъдат изпратени от нея обратно в Русия, „за да сме сигурни, че това повече няма да се случи“.

Запитан за разговора си с украинския президент Зеленски, премиерът отговори, че той е показал лидерство и че не го е страх от никакви обстоятелства, че е готов да се бори за държавата си. Премиерът посочи, че вече 8 камиона с хуманитарна помощ пътуват към Украйна и че от Министерски съвет бе гласувано да се отпусне помощ за Украйна.

„Досега сме дали единствено хуманитарна помощ. Трябва много внимателно да организираме нашата подкрепа, тъй като сме близо до конфликта“, посочи той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене