. Гръмко е да се назове ТВ Дартс медия, защото с години тя същуствуваше криейки се под полата на БТВ, Нова телевизия и фалиралата ТВ 7 но случаят с нея е показателен.

Как се пада от високо и не ли време местните медии сами да слезем на земята…?

Реджов падна от високо

Реджов падна от високо

Тази седмица единствената югозападна телевизия обяви фалит! Собственикът на ТВ Дартс, Стоян Реджов събрал екипа си и им обявил, че общата им работа е до тук. Едни са на борсата на други им предстови това…Писа го единствено Топ Преса, щото за всички темата е неприятна. Тя вади на светло реалното състояние на медийният пазар. Нула и половина. 

Това не е добра новина. Това е отрезвителна новина. Пари за медии – няма. Проекти за медии – няма. Гръмко е да се назове ТВ Дартс медия, защото с години тя същуствуваше криейки се под полата на БТВ, Нова телевизия и фалиралата ТВ 7 но случаят с нея е показателен. Фалитът е неизбежен! Колкото и да се правят на велики местните издатели и журналисти на вся и всьо, истината е, че всички сме съдържанието на две равни части на едно разселено от колело кравешко лайно.

Едните се пишат от ляво а другите от дясно. Съдържавиено е едно и също. Претенеции без покритие. Всички в гилдията имаме допълнителен бизнес или работа, но пред обществеността градим поведение на милионери. С фалитът на ТВ Дартс обстоятелствата показват, че това време свърши. Времето на илюзиите! Дойде времето на труда! Да се вземем в ръце, да изхвърлим егото и собствените ни внушения, че сме „Номер едно“ и да си вършим работата, за която хората ни градят името, правят ни тиража, трафика…

Труда ще ни спаси. Новините. Ежедневната борба за вниманието на читателя, а не надуването, горделивостта, снимката с известни личности, снимки от хотели с коктейли… Помпане на самочувствие- лидери в тази дейност бяха тези от ТВ Дартс! Това са качваш по новина на ден, да анализираш снежинките в Банско или да се снимаш кукерите в Симитли не е журналистика… Това вече го прави фейсбук. От нас се иска да бъдем актуални, безпощадни и да си влезем в ролята на четвърта власт. А добрината въщност беше другата страна на страхът. Реджов беше най – безхахактерният издател, който искаше да е приятел с всички и с никой никога да не се кара. Пъзльо! А това не е мисията на медията. Медията трябва да гони, изоличава, да разследва и най – вече да бъде критик, коректив… Тук Реджов сгреши! Медии и журналисти, които се надяват че ще продължат да съществуват само защото са се самообявили за такива, парадират но не се трудят ще последват съдбата на ТВ Дартс.

С илюзиите до тук! Само силнтине и можещите ще оцелеят!

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене