Съдът го призна за виновен за непредумишлено убийство и го оправда за умишлено причиняване на смъртта, въпреки че е шофирал под въздействие на наркотици.

9 години затвор за убиеца на Милен Цветков (СНИМКИ)

Софийският градски съд постанови присъда от 9 години лишаване от свобода за Кристиан Николов, предизвикал катастрофата, която отне живота на журналиста Милен Цветков. 

Съдът го призна за виновен за непредумишлено убийство и го оправда за умишлено причиняване на смъртта, въпреки че е шофирал под въздействие на наркотици.

Прокуратурата поиска 15 години затвор за младия мъж. Според държавното обвинение Николов умишлено е причинил катастрофата на 19 април 2020 г. и затова свидетелстват множеството експертизи, доказателства и разпити на свидетели.

Той помете колата на журналиста, който беше спрял на червен светофар през 2020 г. на Великден. Кристиян е карал с превишена скорост, почти два пъти над разрешените 50км/ч. В кръвта му са открити три вида дрога – кокаин, метаамфетамин и канабис.

По делото има данни, че подсъдимият редовно е употребявал наркотици, твърдят прокурорите, и посочват, че в мобилен телефон, открит в дома на Николов, са открити чатове, в които подсъдимият е поръчвал дрогата. Според прокуратурата автотехническата експертиза ясно доказва, че се изключва версията за заспиване зад волана от Николов, тъй като траекторията на джипа на подсъдимия е щяла да се промени, а това не се е случило.

Експертизи по делото доказаха, че в кръвта на Кристиан Николов е имало три вида дрога.

Присъдата подлежи на обжалване и протест.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене